[VIDEO] Het geluid van de Lamborghini Urus STX!

[VIDEO] Het geluid van de Lamborghini Urus STX!

De Lamborghini Urus ST-X werd een jaar geleden voor het eerst getoond door Lamborghini Squadra Corse, Lamborghini’s Motorsport divisie, en was afgelopen week voor het eerst te zien bij de Christmas Party van H.R. Owen Lamborghini, een Lamborghini-dealer in Londen.

We moeten je erop wijzen dat de Urus STX meer is dan alleen een Lamborghini Urus met racekleuren. De SUV is op een flink dieet gegaan om ongeveer een kwart van het gewicht te verliezen in vergelijking met de straatauto. Met andere woorden, de Urus STX heeft ongeveer 550 kilogram verloren en het leeggewicht is teruggebracht tot 1.650 kilogram. Dit belangrijke doel is bereikt door uitgebreid gebruik te maken van carbon fiber, inclusief de motorkap en de achtervleugel. Andere wijzigingen ten opzichte van de standaard Urus zijn extra luchtinlaten in de motorkap en een race-uitlaat van Capristo die een behoorlijk kabaal maakt. “The first Super SUV in the world of racing” is uitgerust met een 4,0-liter V8 met dubbele turbo die 650 pk en 850 Nm levert.

Net zoals Squadra Corse het Verde Mantis-kleurenschema gebruikt voor de Huracan-racewagens, is de STX afgewerkt in de opvallende groene tint in contrast met rode accenten. Hij rolt op 21-inch center-lock velgen van aluminium en daarnaast kun je in het interieur onder andere een rolkooi, racestoelen en een brandblusser terugzien.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.