Officiële foto’s vrijgegeven van de Lamborghini Urus ST-X!

Officiële foto’s vrijgegeven van de Lamborghini Urus ST-X!

Een speciale raceklasse voor de Lamborghini Urus… Ja, het zit er toch echt aan te komen in 2020.

De Lamborghini Urus ST-X werd bijna een jaar geleden voor het eerst getoond door Lamborghini Squadra Corse, Lamborghini Motorsport divisie, en is nu terug te zien op nieuwe afbeeldingen als onderdeel van een preview-evenement dat dit weekend in Spanje werd georganiseerd ter gelegenheid van de Super Trofeo World Finals.

We moeten je erop wijzen dat de Urus ST-X meer zal zijn dan alleen een Lamborghini Urus met racekleuren. De SUV gaat op een flink dieet om ongeveer een kwart van het gewicht te verliezen in vergelijking met de straatauto. Met andere woorden, er wordt geschat dat het ongeveer 550 kilogram zal verliezen en het leeggewicht terugbrengt tot 1.650 kilogram. Dit belangrijke doel zal worden bereikt door uitgebreid gebruik te maken van carbon fiber, inclusief de motorkap en de achtervleugel. Andere wijzigingen ten opzichte van de standaard Urus zijn extra luchtinlaten in de motorkap en een race-uitlaat die eindigt met zeshoekige uiteinden. “The first Super SUV in the world of racing” zal worden uitgerust met een 4,0-liter V8 met dubbele turbo die 650 pk en 850 Nm levert.

Net zoals Squadra Corse het Verde Mantis-kleurenschema gebruikt voor de Huracan-racewagens, zal de ST-X ook worden afgewerkt in de opvallende groene tint in contrast met rode accenten. Hij zal rijden op 21-inch center-lock velgen van aluminium en daarnaast zullen we in het interieur onder andere een rolkooi, racestoelen en een brandblusser terugzien.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.