Lamborghini Urus Novitec Widebody is éxtra breed

Lamborghini Urus Novitec Widebody is éxtra breed
Lamborghini Urus Novitec Esteso Widebody

Tuner Novitec is al jaren één van de bekendste specialisten voor het aanpassen van Lamborghini’s. Na de Aventador en Huracán werd het tijd voor de Urus!

De tuner ontwikkelde verschillende prestatiekits voor de 4,0-liter V8 met dubbele turbo, met vermogens tot 782 pk en 1032 Nm koppel. Oftewel 132 pk en 182 Nm meer dan de standaard Urus. Met die upgrade onder de motorkap slingert de vijfdeurs auto zichzelf in slechts 3,3 seconden naar 100 km/h. De topsnelheid loopt op tot 310 km/h. Onder het label Esteso presenteerde Novitec ook een nieuwe widebody voor de Lamborghini Urus met carbon fiber onderdelen die zijn getest in de windtunnel. De 14-delige kit stel zulke hoge eisen wat betreft precisie en pasvorm, dat alleen officiële Novitec-partners deze kunnen installeren. De kit voegt aan de voorkant ongeveer tien centimeter breedte toe, terwijl de breedte aan de achterkant met ongeveer vijf centimeter toeneemt.

Dit exemplaar is aangekomen bij onze vrienden van VDM Cars. Hij is uitgevoerd in Nero Helene, heeft 1850 kilometer op de teller en staat te koop voor €475.000,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.