Officieel: Lamborghini Urus 4.0 V8 Biturbo

Officieel: Lamborghini Urus 4.0 V8 Biturbo

Lamborghini Urus

De langverwachte SUV van Lamborghini is eindelijk daar, de Urus.

En wat een auto staat er hè. Je kunt er niet omheen, de lijnen van de auto spreken voor zich. Waar bij alle nieuwe Lamborghini’s de motor in zijn volle glorie te beschouwen is, is dat bij de nieuwe Urus niet zo. Maar geloof ons dat de 4 liter twin-turbo menig auto het nakijken kan geven met 641 pk en 850 nm koppel. 0-100? 3,6 seconden en je kunt door tot de 305 kilometer per uur. Driehonderd en vijf kilometer per uur in een Lamborghini formaatje Mercedes GLE / BMW X6, geweldig!

Standaard 21-inch wielen (maar 23 inch is ook mogelijk) houden je op de weg, of in het spoor, als je off-road durft te gaan met deze kolos. Want ja, dat kán met deze auto. De Urus’ neus is er eentje die je niet in je achteruitkijkspiegel op wilt zien doemen, zo bruut, terwijl je maar al te graag tegen de kont van deze Italiaanse stier aan kijkt. Huracan-stijl uitlaten inbegrepen!

De vierwielaandrijving heeft een standaardverhouding van 40/60 voor/achter welke aan te passen is aan de omstandigheden. Een maximum van 70 procent vermogen op de voorwielen slash 87 procent vermogen op de achteras is mogelijk.

Als kers op de taart een kofferbak van 600 liter, zorgt ervoor dat het de ultieme auto is om je kerstinkopen mee te doen! Is het toch jammer dat ie pas vanaf 2019 geleverd wordt..

Lamborghini Urus

Lamborghini Urus

Lamborghini Urus

Lamborghini Urus

Lamborghini Urus

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.