Lamborghini Urus Mansory kopen? €493.850,- alsjeblieft..

Lamborghini Urus Mansory kopen? €493.850,- alsjeblieft..

En dan kan je h’m niet eens zelf samenstellen..

De Lamborghini Urus is sinds zijn uitkomst een mega succesnummer, de auto werd na de introductie ook volop aangepakt door aftermarket specialisten als Novitec en Mansory. Over die laatste gaan we het even hebben.

Het aftermarket pakket van de Duitste tuner weet de scherpe lijnen van de Urus goed te overtreffen, dankzij het toevoegen van gemenere bumpers, splitters en een bijzonder grote hoeveelheid aan carbon fiber, wordt de auto agressiever dan je je had kunnen voorstellen. Het oogt meer als iets wat je in een film van Fast & Furious tegen kan komen dankzij het krankzinnige ontwerp. Het dramatische pakket maakt genereus gebruik van carbon fiber en de buitenaardsogende uitlaat geeft je wellicht het gevoel alsof je in een “opgeblazen” Apollo IE zit. Vrijwel alle panelen en onderdelen zijn vervangen voor carbon fiber exemplaren om zo enigszins wat gewicht te besparen en de lijnen van de auto “gestroomlijnd” te maken. Ook zijn de wielkasten een stuk breder en maken de groene accenten de auto helemaal af. Onderhuids veranderd er niks aan de krachtbron. Het vermogen van de 4,0 liter V8 blijft ongewijzigd en dat betekent dus een vermogen van 650 pk. In Nederland heeft de Urus een nieuwprijs van minstens €278.844,-. 

Bij Hollmann International in Duitsland wordt dat bedrag echter wat opgehoogd, natuurlijk door de toevoeging van het machtige Mansory pakket, de totaalprijs komt uit op een bedrag van €493.850,-. Maar ga er maar vanuit dat er flink wat BPM bij komt kijken wanneer je één van deze auto’s op Nederlands kenteken gaat zetten.

Dankzij het unieke ontwerp hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken dat je een gekopieerd exemplaar zal vinden, de kleurstelling in combinatie met de bodykit is namelijk uniek, mocht je dus een keer een mede Mansory Urus bestuurder tegenkomen, de kleurstelling zal anders zijn (tenzij je een wrap toevoegt natuurlijk)!

Thomas Heule