Lamborghini Urus krijgt dikke Vorsteiner kit

Lamborghini Urus krijgt dikke Vorsteiner kit

Ze zijn inmiddels niet meer de eerste die zich vergrijpen aan de Lamborghini Urus, maar ze doen het wel een op een dikke manier!

De Lamborghini Urus is al een van de dikkere SUV’s die op de weg te vinden zijn, maar Vorsteiner heeft een bodykit ontworpen die de Italiaanse stier een flink agressievere uitstraling geeft. Het tuningsbedrijf zal de specifieke onderdelen begin 2019 lanceren, maar neemt nu al bestelling in ontvangst.

De kit van Vorsteiner bevat een meer prominente onderste splitter aan de voorzijde. Extra carbon fiber randjes en lipjes zorgen samen met de grote bult/opening op de motorkap voor een bruut vooraanzicht. Reken maar dat je aan de kant gaat wanneer je dit in je binnenspiegel ziet opdoemen. Aan de achterkant zien we wederom veelvuldig gebruik van carbon fiber met onder andere een dubbele achterspoiler en een flinke diffuser.

Vorsteiner richt zich enkel en alleen op de styling, onder de kap hebben we nog altijd een standaard 4,0-liter V8. Nog altijd goed voor 650 pk en 850 Nm aan maximaal koppel. Voldoende om in 3,7 seconden naar de 100 km/h te sprinten.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.