Lamborghini Sian Lego versie op ware grote

Lamborghini Sian Lego versie op ware grote

Op 10 augustus 1932 werd Lego voor het eerst geproduceerd, 89 jaar geleden. Dat dit product het wereldwijd zo goed ging doen, had niemand kunnen bedenken. Je kunt alles krijgen in Legoblokjes, schaalmodellen van vliegtuigen, boten, auto’s, etc. En je mag het allemaal zelf in elkaar zetten! In dit geval is het geen schaalmodel, maar een kopie van de Lamborghini Sian. En deze kun je helaas niet zelf in elkaar zetten…

In het Lamborghini museum in Sant’Agata Bolognese, een klein Italiaans dorpje vlakbij Bologna, staat tot 6 oktober deze Lamborghini Sian tentoongesteld. Dit model gemaakt van alleen maar Lego blokjes, is geen nieuw idee. Lamborghini heeft samen met Lego hier al een schaalmodel van gemaakt, namelijk 1:8. Lamborghini en Lego werken nu al een aantal jaar samen en de samenwerking wordt als volgt beschreven: moedig, authentiek en onverwacht. 

De Lego

Meer dan 154 verschillende soorten legoblokjes zijn gebruikt om het futuristische en gecompliceerde model van Lego op te bouwen en ‘rij klaar’ te maken. Er is dan ook rekening gehouden met de kleinste details. Met een totaal van meer dan 400.000 Lego stukjes is deze Lamborghini Sian afgemaakt.

Sian betekent, in het Bolognese dialect, bliksem of donder. Ook dit detail hebben de ontwerpers teruggebracht in de Lego variant van de Lamborghini Sian door middel van de lichtstrip te gebruiken tijdens het ontwerpen. De details zijn wederom terug te vinden in het interieur, waar zelfs het stuur bestaat uit lego. Hierop zijn uiteraard de Lamborghini details terug te vinden.

Om een beeld te vormen over de werkzaamheden hiervoor, staan hieronder wat cijfers onder elkaar:

  • Meer dan 400.000 legostukjes;
  • 154 verschillende soorten legostukjes;
  • Totaalgewicht is 2.200 kilo;
  • Er zijn in totaal 8.660 uren besteed:
    • 5.370 uren aan ontwikkeling;
    • 3.290 uren aan het bouwen;
  • Het team bestond uit 15 ontwerpers, ingenieurs en specialisten van Lego en Lamborghini;
  • De totale lengte is 4,98 meter en breedte is 2,1 meter;

Het is zelfs mogelijk om deze Lamborghini zelf te maken, als je het bouwpakket van Lego zelf koopt. Wel redelijk prijzig!

Okke Messemaeckers van de Graaff

Okke combineert zijn enthousiasme met zijn passie voor de Automotive. Zijn voorkeur voor auto's varieert enorm, van klassiekers tot moderne auto's, niks is te gek.