Lamborghini Sesto Elemento te koop voor €3 miljoen

Lamborghini Sesto Elemento te koop voor €3 miljoen

Lamborghini Sesto Elemento For Sale

Lamborghini vroeg destijds een bedrag van ongeveer €2 miljoen maar de eigenaar van dit model vraagt maar liefst €1 miljoen meer en mag hij dus weg voor €3 miljoen. Iemand interesse?

De naamkeuze van de Lamborghini Sesto Elemento is te verklaren doordat de auto voor een groot deel uit koolstofvezel bestaat en dat is het zesde element in het periodiek systeem. De auto werd als conceptwagen voor het eerst aan het publiek getoond tijdens de Mondial de l’Automobile in 2010. Uiteindelijk werd in 2011 besloten om 20 Sesto Elemento’s te gaan bouwen.

Door het vele gebruik van het lichtgewicht koolstofvezel weegt de Sesto Elemento net geen 1.000 kilogram. Ook zijn onder andere de radio en airconditioning achterwege gelaten om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Het vermogen van 570 pk en 540 Nm koppel wordt geleverd door de bekende 5.2 liter grote V10 en dat in combinatie met dat lage gewicht zorgt voor bijzondere specificaties. De sprint van 0 tot 100 km/h neemt bijvoorbeeld slechts 2,5 seconden in beslag en de topsnelheid ligt boven de 300 km/h.

Dit is de enige Lamborghini Sesto Elemento die te koop staat en heeft bovendien slechts fabriekskilometers gereden en is dus nog hageltje nieuw!

Lamborghini Sesto Elemento For Sale

Lamborghini Sesto Elemento For Sale

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.