Lamborghini SC18: een speciale one-off Aventador

Lamborghini SC18: een speciale one-off Aventador

Het is de eerste dergelijke machine die afkomstig is van Lamborghini’s motorsportafdeling Squadra Corse. Het betreft de meest extreme Aventador die ooit is gebouwd.

Lamborghini zet een nieuwe stap in de wereld van op maat gemaakte eenmalige speciale edities met deze radicale machine genaamd SC18. Dit is niet noodzakelijk nieuw terrein voor de Italiaanse autobouwer, maar dit project is om meerdere redenen uniek. Om te beginnen is het niet zomaar een gekke creatie uit de hoofden van Lamborghini-ontwerpers. Deze keer werd de waanzin van de klant ook in de plooi gestopt, door de auto in synergie met de Lamborghini te ontwerpen. Bovendien is deze verrukkelijk uitziende creatie niet uitsluitend een product van Lamborghini, maar van Lamborghini Squadra Corse – de motorsportafdeling van het Lamborghini. Als zodanig is de belangrijkste missie het presteren op het circuit, maar volgens Lamborghini is deze mentale machine ook legaal voor op de openbare weg.

Dus we hebben te maken met een Aventador-gebaseerde hypercar, ontworpen door gekke Lamborghini-ontwerpers en een onbekend persoon die Lamborghini heeft gevraagd om de SC18 te bouwen, en uiteraard een flinke zak geld meenam. Blijkbaar stond de geldkraan niet ver genoeg open om een betere naam te verzinnen.

Lamborghini’s vertrouwde 6,5-liter V12 werd in de SC18 gelepeld en is goed voor een vermogen van 770 pk en 720 Nm koppel: net zoveel als de Lamborghini Aventador SVJ.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.