Lamborghini-rijder mag van Toyota-dealer geen proefrit maken

Lamborghini-rijder mag van Toyota-dealer geen proefrit maken

Het lijkt erop dat Toyota het verhaal van de eierboer en Ferrari ook heeft meegekregen.

Lamborghini-rijder, Lamborghini, Toyota-dealer, Toyota, proefrit, opmerkelijk

Wederom hebben we te maken met een lastige autodealer in Nederland. Destijds ging het om een Nederlandse eierboer, die als klant niet ‘exclusief genoeg’ was om een Ferrari aan te schaffen. De ondernemer wilde een nieuwe Purosangue van zo’n 650.000 euro kopen, maar was volgens de autodealer niet de ‘gebruikelijke klant’ voor een ‘Prancing Horse

Goed, van Ferrari weten we nu wel dat ze hun zogenaamde ‘VIP-klanten‘ voortrekken. Maar zulke geintjes hadden we van een merk als Toyota niet zo snel verwacht.

Toch kreeg Vincent een ‘nee-schuddend’ gezicht te zien bij de Toyota-dealer, toen hij aan de balie vroeg of hij een proefrit kon maken in een Toyota GR Yaris. Misschien wel handig om te weten; Vincent reed die middag in zijn Lamborghini Diablo de parkeerplaats van de dealer op. Naast zijn Diablo bezit hij nog een Porsche (981) Boxster Spyder, De Tomaso Pantera GTS en nog wat anders tofs. Klinkt dus als een klant om serieus te nemen, toch?

‘Kan ik mijn Diablo inruilen?’

De Toyota-dealer dacht hier anders over. Een auto als de GR Yaris trekt natuurlijk een hoop ‘testpiloten’ aan, en voor hen was Vincent een voorbeeld hiervan. Ze probeerden hem daarom af te schrikken door de financiering eerst te willen bespreken. Pas dan zou een proefrit een optie worden voor de Lamborghini-rijder.

Ze dachten ook dat mijn grapje over het inruilen van de Diablo serieus was’, legt Vincent op zijn Instagram. ‘Eindelijk heb je een reden om een ander soort autokoper naar je showroom te halen en dan ga je er zo mee om. Dealers zijn de nieuwe dinosaurussen’.

Toyota Nederland doet iets makkelijker over een proefrit

Het bericht op Vincent’s Instagram werd vaak gedeeld, en is ook Toyota Nederland niet ontgaan. Al snel nam de importeur contact op om een auto uit de eigen collectie ter beschikking te stellen. Er werd gelijk een proefrit geregeld met de Lamborghini-rijder.

Ik heb er echt eentje nodig in mijn leven’, vertelt Vincent over de nieuwe GR Yaris. 

Lamborghini-rijder, Lamborghini, Toyota-dealer, Toyota, proefrit, opmerkelijk

Bron: © Onblackvince / Instagram bericht

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.