Lamborghini rijden? Voor 87.500 euro kan dat al!

Lamborghini rijden? Voor 87.500 euro kan dat al!

Met de onthulling van de nieuwe Lamborghini Huracan EVO kregen we het weer aardig warm. Wanneer je een Lamborghini ziet begin je het altijd voor je te zien, zelf achter het stuur zitten van je eigen Lamborghini. Alleen wensen we allemaal dat de portemonnee net zo groot is als de dromen.

Toch hoeft het allemaal niet zoveel te kosten, relatief gezien dan. Waar de prijs van een jonge Huracan of Aventador in de tonnen loopt, zijn er ook redelijk betaalbare opties als je een Lamborghini zoekt. Bijvoorbeeld de Lamborghini Gallardo! Deze voorganger van de Huracan beschikt over een 5 liter V10, en in de latere modellen werd dit de 5.2 liter V10 die tot wel 570 PK produceerde!

Dit exemplaar betreft een van de eerste modellen, en beschikt dus over de 5 liter V10 die in dit geval 500 PK en 510 Nm produceert. Ook zeker niet misselijk. De Gallardo kan met behulp van de vierwielaandrijving van 0 naar 100 sprinten in slechts 4.2 seconden, en heeft een topsnelheid van ruim 300 kilometer per uur! Ook staat de 5 liter V10 bekend om het brute geluid wat ‘ie produceert wanneer je het gas volledig intrapt.

Waar je voor een Huracan enkele tonnen moet neerleggen, kost een Gallardo een stuk minder. Tenminste, als je een van de vroege modellen neemt. De jongere Gallardo’s zullen qua prijs ongeveer rond die van een nieuwe M4 zitten. Wat je voor dit exemplaar moet neerleggen? 87.500 euro, het is niet niks, maar voor relatief weinig zul je dan wel een echte Italiaanse supercar rijden!

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.