Wat moet deze Lamborghini Reventon kosten?

Wat moet deze Lamborghini Reventon kosten?

Hij is gebaseerd op de Lamborghini Murcielago LP640 en maakt gebruik van dezelfde 6.5 liter V12 maar wel met 10 pk meer: 650 pk. Slechts 20 stuks kwamen er ooit uit de fabriek in Italie rollen en uiteraard waren allen direct verkocht. Nu heb je de kans om deze bizarre Lamborghini aan je collectie toe te voegen.

Als je genoeg geld meebrengt uiteraard want destijds kostte de Lamborghini Reventon zo’n 1 miljoen euro en dat is nog exclusief belastingen. Het ontwerp is gebaseerd op de F-22 Raptor-straaljager en werd voor het eerst getoond op de IAA in 2007 in Frankfurt. Zoals gezegd heeft hij beschikking over 650 pk waarmee hij van 0 tot 100 km/h sprint in 3,4 seconden en de topsnelheid ligt op +340 km/h. De naam Reventon is trouwens het Spaanse woord voor “uitbarsting” of “explosie”.

Dit exacte exemplaar is Reventon nummer 3 en heeft amper 100 kilometer op de teller en de grijze kleur was de enige kleur die je kon kiezen voor de Reventon. De auto staat te koop in Canada en de prijs is alleen op aanvraag. Wat zou jij over hebben voor deze Lamborghini Reventon?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.