Lamborghini onthuld de nieuwe Huracan EVO!

Lamborghini onthuld de nieuwe Huracan EVO!

De Lamborghini Huracan is een erg brute wagen, waar vele petrolheads van zullen kwijlen als ze er een tegenkomen. Deze opvolger van de Gallardo heeft nu een update gekregen, op het eerste gezicht zie je weinig verschil, maar er zijn wel degelijk dingen verandert.

Om te beginnen ziet ‘ie er gewoon ontzettend lekker uit, de Huracan EVO heeft een iets agressiever uiterlijk gekregen door middel van meer scherpe lijnen, en grotere luchtinlaten aan de zijkanten van de auto. Op de achterkant van de auto kunnen we onder andere zien dat de uitlaten naast het kenteken naar buiten komen! Ook vinden we hier een subtiele ducktail-spoiler die voor iets meer downforce zal zorgen. Het interieur is ook geüpdatet waardoor alle systemen op het huidige niveau zitten van de VAG. Dit betekent dus dat het instrumentencluster bestaat uit een scherm, evenals de bedieningen in de middenconsole.

Qua prestaties is er ook een verbetering te zien: de Huracan EVO zal namelijk beschikken over 640 PK en 600 Nm, en dat allemaal zonder turbo’s! Met dit vermogen kan de EVO jou van 0 naar 100 schieten in slechts 2.9 seconden, en in 9 seconden passeer je met een bloedgang de 200 kilometer per uur, door naar een topsnelheid van 325 kilometer per uur!

Over prijzen is nog niks bekend, maar we kunnen gelukkig al wel spelen met een configurator. Hier kun je de Huracan EVO volledig naar jouw smaak configureren, dus leef je uit!

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.