Lamborghini laat V12 plannen zien voor 2021!

Lamborghini laat V12 plannen zien voor 2021!

Dat de motoren de laatste tijd steeds kleiner worden en er meer met turbo’s wordt gewerkt mag duidelijk zijn. Lamborghini denkt daar gelukkig anders over.

De afgelopen jaren zien we dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van turbo’s of elektrische ondersteuning bij moderne sportauto’s. Vanwege uitstoot regelingen worden motoren en het geluid dat deze produceren, steeds bijzonderder.

Zo heeft Ferrari de SF90 uitgevoerd met een elektromotor en bouwt Mercedes aan een C63 met een 4 cilinder. Lamborghini daar in tegen, gaat vrolijk door met het ontwikkelen van super/hypercars met grote V12 motoren.

De Aventador-soldaten verder, nu officieel een decennium oud vanaf dit jaar. Er komt uiteindelijk een Aventador-opvolger met een V12-motor, maar misschien komt hij eerder eerder dan later? Dat lijkt onwaarschijnlijk, maar Lamborghini zal voor 2021 twee nieuwe V12-producten onthullen.

De Aventador is officieel een decennium oud vanaf dit jaar. Er komt uiteindelijk een Aventador-opvolger met een V12-motor, maar misschien komt hij eerder, eerder dan later?
Dat lijkt onwaarschijnlijk, maar Lamborghini zal voor 2021 twee nieuwe V12-producten onthullen.

Dat is het woord rechtstreeks van Lamborghini, en het is vermeldenswaard dat de woorden specifiek twee nieuwe producten vermelden “gebaseerd op de iconische V12.” Dat alleen al laat de zaken vrij open, maar Lamborghini biedt wel een aanwijzing. De volledige V12 verklaring van de autofabrikant is slechts een enkele zin aan het einde van een persbericht over de verkoop in 2020, maar er staat specifiek in dat de Huracan STO zal worden vergezeld door twee nieuwe producten.

We weten al dat de opvolger van de Aventador een atmosferische V12 met hybride aandrijflijn zal hebben, en die volgend jaar zou kunnen verschijnen, dus een debuut in 2021 is een mogelijkheid. Recente rapporten suggereren echter dat het Lambo topmodel van de volgende generatie en de vervanging van de Huracan vertraagd zijn, dus we zijn benieuwd wat Lamborghini dit jaar te bieden zal hebben..

Thomas Heule