Lamborghini L595 Roadster: Zagato is at it again!

Lamborghini L595 Roadster: Zagato is at it again!

Lamborghini L595 Zagato

De Gallardo is al met pensioen, maar dat wil niet zeggen dat het over is voor de supercar die de basis heeft gelegd voor de Huracan. Nee, Zagato pakt de Gallardo nogmaals aan! 

We zeggen nogmaals, omdat een dichte Gallardo in 2014 al het levenslicht zag als de Lamborghini 5-95 Zagato hierboven en zie hieronder, de reïncarnatie van de alweer 4 jaar oude one-off. Details over de L595 laat Zagato nog niet los, dus we moeten het doen met de enige foto die ons aangeboden is. Laten we wel wezen, over smaak valt te twisten.

Laat ik in dit geval voor mezelf spreken, ondanks dat Zagato een ongelooflijke klap werk in de 5-95 heeft gestoken, vind ik de auto lijken op een mini-Murcielago die een botsing heeft gehad met Nemo van Finding Nemo die daarna geel ging zien van de hoofdpijn. Daar is de kont van de auto niet helemaal ongeschonden uitgekomen, want die kwam in een identiteitscrisis: Ben ik nu een mini-McLaren F1 of niet? Echt waar, meer dan respect voor al het werk, maar hoe goed het verhaal van Zagato ook is, op de vraag of we hem willen kopen, zouden wij in Brabant zeggen: ‘Nog nie, al hedde et ger!’. De koper van de auto moet ook wel een beetje hoofdpijn hebben gekregen van het prijskaartje want, ondanks dat we geen exact prijskaartje hebben, ik geloof er heilig in dat je in een willekeurige stad in Nederland wel een bedrijfspand op A-locatie kunt kopen van deze auto.

Goed, terug naar de auto. Uit de foto kunnen we nog weinig opmaken, alleen dat de neus en de kont van de L595 veel gelijkenissen zullen vertonen met die van de 5-95, maar de motorkap die de 570pk sterke 5 liter V10 beschermd,  is wel volledig opnieuw ontworpen. Voor de rekenaars, inderdaad, de basis was in 2014 een Gallardo LP570-4 Superleggera. En tussen ons gezegd en gezwegen, stiekem vind ik die motor toffer klinken dan die van de nieuwe Huracan.

Eind mei zal de L595 onthuld worden op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este, dus er zullen langzaamaan meer details vrijkomen over de nieuwste creatie van Zagato. Geeft jullie en toekomstige kopers (meervoud, omdat er meerdere gebouwd gaan worden) ook nog even de kans om genoeg ibuprofen in te slaan, om hoofdpijn bij het horen van de torenhoge-vraagprijs (voel de ironie) te voorkomen! Dit weekend gaan wij in ieder geval lekker supercars kijken bij Spring Event in Weeze, wat jullie!?

Lamborghini L595 Roadster Zagato

 

Lamborghini L595 Zagato

Lamborghini L595 Zagato

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.