Lamborghini komt met volledig elektrische vierdeurs GT

Lamborghini komt met volledig elektrische vierdeurs GT

Ook een sportwagen merk zoals Lamborghini ontkomt er niet aan, en zo zou er inmiddels gewerkt worden aan een volledig elektrische vierdeurs GT. De vierzitter zal naar verluidt hetzelfde platform gebruiken als de Porsche Taycan.

Geruchten over een productieversie van de Lamborghini Estoque wervelen al meer dan tien jaar over het internet, en toch is er nog altijd geen sedan van het merk op de markt gebracht. Het merk uit Sant’Agata Bolognese heeft inmiddels wel een een vierdeurs-model in zijn portefeuille, maar dan in de vorm van de Urus.

Lamborghini heeft herhaaldelijk aangegeven dat het geïnteresseerd is om een vierde modellijn toe te voegen aan de Huracán, Aventador en de Urus. Een nieuw rapport gepubliceerd door Autocar geeft aan dat de betreffende auto de vorm van een sedan zal krijgen, maar met een elektrische aandrijving. Naar verluidt zal het model de V8- en V12-motoren van het merk mijden, door het J1-platform te gebruiken dat tevens de Porsche Taycan en Audi E-Tron GT ondersteunt.

Het 2+2 GT-model heeft nog niet het spreekwoordelijke groene licht gekregen, maar Maurizio Reggiani, Lamborghini’s R&D baas, zegt dat het zomaar kan gebeuren dat het halverwege volgend decennium de juiste tijd is voor de eerste EV van Lamborghini. Met 2025 nog steeds een paar jaar vooruit en gezien de verwachte vooruitgang in batterijtechnologie, lijkt een bereik van meer dan 550 kilometer zeer aannemelijk. Autocar suggereert dat styling zal worden geïnspireerd door de Estoque met “een meer volwassen ontwerp” in lijn met de Urus in plaats van de sportwagens.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.