Ook 5 cilinders in de Lamborghini Huracán!

Ook 5 cilinders in de Lamborghini Huracán!

De nieuwe Audi R8 krijgt als instapmotor een 2.5 TFSI mee, die we natuurlijk allemaal kennen uit de Audi RS3. Bij het lezen van de titel van dit bericht zal je wel even zijn geschrokken…

Maar wees niet getreurd, het Italiaanse broertje van de R8 houdt gewoon zijn atmosferische V10. Wel is deze motor vanaf heden voorzien van cilinderuitschakeling. Rijd je op de Nederlandse snelweg in de file, dan schakelt het blok de helft van de cilinders uit om zo het verbruik wat te beperken. Niet dat dit resultaat nou zo verbluffend is want  de uitstoot daalde van 290 naar 283 gram CO2 per kilometer. Wellicht gaat de vanafprijs van deze Italiaan wel iets naar beneden, maar dat zal minimaal zijn.

Maar zeg nou eerlijk, willen we echt een V10 met cilinderuitschakeling? Zal die techniek al goed doordacht zijn, of zullen er nog kinderziektes in zitten? Ik zou persoonlijk snel op zoek gaan naar een model waar deze ”sjoemel” techniek  nog niet in zit.

Lamborghini Huracán LP 610-4 - www.hartvoorautos.nl

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.