Lamborghini Huracán Sterrato racet ‘STO-broertje’ op Nürburgring

Lamborghini Huracán Sterrato racet ‘STO-broertje’ op Nürburgring

Dit jaar zagen we al merken als Porsche en Mercedes hun spierballen tonen in ‘de Groene Hel’. Laatstgenoemde zette zelfs het laprecord op de Nordschleife met hun AMG One. De F1-geïnspireerde productie auto bleef hierbij netjes binnen de lijnen. De Lamborghini Huracán Sterrato – nu nog een conceptversie – maakte daarentegen volledig gebruik van de baan, letterlijk.

De Italiaanse autofabrikant deelde een ‘short-film’ waarin de gloednieuwe Sterrato en een Huracán STO de strijd aangaan op de Nürburgring. Dit keer geen professionele coureurs; hoofd van techniek, Rouven Mohr, mag namelijk de nieuwe Sterrato uitproberen. En niemand minder dan Maurizio Reggiani, de baas van Lamborghini, stuurt de STO over het circuit.

Bekijk de video hieronder.

https://youtu.be/ZUp7RWequHk

De Huracán Sterrato

Net als alle andere Huracán modellen, krijgt de Sterrato een atmosferische 5.2-liter V10. In deze offroad-variant produceert het echter nét iets minder dan de STO, Technica en Evo; 610 pk en 565 Nm koppel. Ook beschikt het niet over de actieve aerodynamica op deze modellen.

Maar goed, die kunnen dan weer niet zo snel over onverhard terrein. De Sterrato ligt namelijk 44 mm hoger van de grond. Lamborghini gaf het daarnaast een aluminium bodemplaat, versterkte zijpanelen en een 19-inch set Bridgestone Dueler banden, die op grind én asfalt presteren. Een unieke Rally-modus, samen met een ‘snorkel’ op het dak, maken de offroad-look af.

Bron: © Lamborghini

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.