Lamborghini Huracan Performante vs. Porsche GT2 RS: Wie wint?

Lamborghini Huracan Performante vs. Porsche GT2 RS: Wie wint?

Huracan Performante GT2 RS

Een heerlijk stukje supercargeweld op de donderdagavond: De Lamborghini Huracan Performante neemt het op tegen de Porsche GT2 RS.

Beide krachtpatsers hebben zichzelf bewezen op de Nordschleife. De 640 pk sterke Italiaanse stier joeg in recordtijd over de Ring, 6 minuten en 52 seconden. Maar de 700 pk sterke Duitse buffel griste de net behaalde titel uit de handen van de Italianen door een tijd van 6 minuten en 43 seconden neer te zetten.

Maar dat deden de auto’s afzonderlijk van elkaar. Wij zaten natuurlijk met smart te wachten op het moment dat deze twee mastodonten naast elkaar werden gezet om het duel voor eens en altijd op te lossen. Onze Duitse collega’s zijn zo gefortuneerd geweest dat zij de kans hebben gekregen de twee supercars naast elkaar te zetten op de Hockenheimring.

Ze hebben de korte versie van de Hockenheimring gereden, maar dat mag de pret niet drukken. Let tijdens het kijken vooral op hoe de auto bestuurt wordt, hier is echt wel vakmanschap voor nodig! Geniet van de beelden en bleef vooral tot het einde kijken, want onze Duitse vrienden houden er een toernooitje op na. Met de McLaren P15, de Mercedes-AMG GT4, de Ferrari 488 GTO en de Chevrolet Corvette ZR1 op komst, kan dit nog voor vuurwerk gaan zorgen.

Maak nu een keuze, wie is er sneller volgens jou? Laat ons weten of je het goed had!

Huracan Performante GT2 RS

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.