De Lamborghini Huracán volgens Mansory!

De Lamborghini Huracán volgens Mansory!

Mansory Lamborghini Huracán

Nog even en de Autosalon van Genève zal haar deuren openen voor een groot en enthousiast publiek. Een van de bolides die je daar zult aantreffen is het meest recente project van de Duitser tuner Mansory; zij zullen daar namelijk deze Lamborghini Huracán tentoonstellen!

Alle nieuwe componenten aan bijvoorbeeld de voorbumper, achterbumper en sideskirts worden allen uitsluitend gevormd en uitgehard onder hoge druk en hoge temperaturen in een autoclaaf met behulp van high-tech carbon materialen. De voordelen van deze methode zijn in het verleden al bewezen: de acceleratie, remweg en het brandstofverbruik zijn allemaal verbeterd als gevolg van de gewichtsvermindering van de auto. De diffuser in combinatie met de grote spoiler aan de achterzijde zorgen op hun beurt voor meer neerwaartse kracht op de achteras.

Het kan natuurlijk niet alleen bij een dikkere uitstraling blijven en daarom heeft Mansory ook onder de kap voor vuurwerk gezorgd. Zo is de Huracán nu voorzien van een high-performance uitlaatsysteem, een enkele turbo, een nieuwe brandstof drukregelaar, een nieuw inlaatspruitstuk injectoren en heeft de transmissie een opfrisbeurtje gekregen. Al met al zou dit goed zijn voor een vermogensstijging van 240 pk en daarmee levert deze Huracán een totaalvermogen van 850 pk en 780 Nm koppel met als resultaat dat hij van 0 tot 100 km/h sprint in 2,9 seconden.

Mansory Lamborghini Huracán

Mansory Lamborghini Huracán

Mansory Lamborghini Huracán

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.