Video: Welke Lamborghini Huracán klinkt het beste?

Video: Welke Lamborghini Huracán klinkt het beste?

De Lamborghini Huracán LP610-4 kennen we inmiddels alweer een tijdje. Hoewel de eerste particulieren in Nederland de nieuwste Lamborghini pas volgend jaar ontvangen, rijdt de demo van Lamborghini Leusden al een tijdje rond en inmiddels is er ook eentje binnen gekomen bij Louwman Exclusive!

De Lamborghini Huracán maakt gebruik van een 5.2 Liter V10. De motor levert 602 pk bij 8250 tpm en heeft daarmee een gewicht/pk-ratio van 2,33 kg per pk. De Lamborghini Huracán gaat in 3,2 seconden vanuit stilstand naar de 100 km/h en in 9,9 seconden naar de 200 km/h. Het maximum koppel ligt op 560 Nm bij 6500 tpm en de topsnelheid ligt op 325 km/h. Zo’n €262.398,- kost hij in Nederland en €205.095,- in België. Er is zijn tot op heden twee versies uitgekomen; de LP610-4 en de Super Trofeo.

Het geluid
De V10 van Lamborghini klinkt al jaren fantastisch. Dit was natuurlijk al te horen in de Gallardo maar des te beter in de Huracán. Toch zijn er een aantal fabrikanten die dachten dat zij het uitlaatgeluid net wat beter of misschien wel bruter konden maken. In de eerste video, hierboven, zien én horen we de sportuitlaat van Lamborghini zelf. Klinkt fantastisch, niet waar?

De eerste fabrikant die een uitlaatsysteem voor de Huracán heeft ontwikkeld is Frequency Intelligent Exhaust, ook wel Fi Exhaust genoemd. Deze kun je horen in de tweede video hieronder. De eerste video hieronder betreft een Huracán met een uitlaatsysteem van iPE Innotech Performance Exhaust.

Maar welke klinkt er nou het beste? De sportuitlaat van Lamborghini zelf, de Frequency Intelligent Exhaust of de Innotech Performance Exhaust? Laat het ons weten in een reactie!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.