Lamborghini Huracan Evo RWD met Novitec sausje

Lamborghini Huracan Evo RWD met Novitec sausje

Het is bijna een jaar geleden dat de Novitec Lamborghini Huracan Evo werd uitgebracht. Nu komt Novitec met de twist voor de RWD versie

Ondanks de minimale visuele upgrades heeft het Duitse tuningbedrijf een genereuze upgrade toegepast om ervoor te zorgen dat de aftermarket aanpassingen niet bijdragen aan de aandacht die een “standaard” Lambo zelf al krijgt.

Deze keer probeert Novitec zijn magie met de achterwiel aangedreven versie van het V10-monster, de Huracan Evo RWD. Door dezelfde routine toe te passen als de vierwielaangedreven grote broer, ziet deze versie er subtiel uit voor een Lamborghini, maar dat betekent niet dat hij minder hip is.

Novitec begrijpt de kracht van de Huracan Evo RWD als een snelle, lightweight circuit wagen, dus worden de stylings opties hier op aangepast. Als aanvulling op de anders uitziende bumper van deze Lamborghini supercar, voegt Novitec een nieuwe voorspoiler toe die volledig van carbon fiber is gemaakt. Samen met de extra voorvleugel en de gevormde voorflappen, wat bijdraagt aan de verbeterde downforce van de auto.
Naast de nieuwe voorbumper is er ook extra carbon fiber toegevoegd.

Voor de velgen blijft Novitec bij het welbekende Vossen. Waarbij je kan kiezen tussen 20″ en 21″ inch. Om het plaatje compleet te maken biedt Novitec ook nog de optie op verlagingsvering. Waardoor de auto met zo’n 35mm zakt.

Na alle upgrades aan de buitenkant zou je verwachten dat Novitec ook de motor mee neemt, niets is minder waar, de 610pk sterkte 10 cilinder blijft onaangetast.

In samenwerking met het optionele speciale kofferdeksel krijgt de Huracan Evo RWD meer neerwaartse druk, waardoor de rijstabiliteit bij hoge snelheden nog verder wordt verbeterd. Aan de achterkant staat een enorme koolstofvezelvleugel boven het visuele en functionele arsenaal van de aftermarket, waardoor de neerwaartse kracht op de achteras bij snelheden verder wordt vergroot.

Thomas Heule