Lamborghini Huracán EVO aangepakt door Novitec!

Lamborghini Huracán EVO aangepakt door Novitec!

Terwijl sommige tuners graag flink uitpakken met overdreven bodykits en spoilers, houdt Novitec het subtiel. Je zou zelfs kunnen denken dat de aanpassingen aan deze Huracán afkomstig zijn uit de optielijst van Lamborghini.

Novitec heeft namelijk niet heel veel veranderd aan het ontwerp van de V10-aangedreven stier. Dat gezegd hebbende, we hebben nog steeds te maken met een Lamborghini, dus woorden als “discreet” en “subtiel” zijn waarschijnlijk niet de beste woorden om deze Huracan EVO te beschrijven. De opvallendste aanpassing is te zien aan de achterkant, waar de royale vleugel je doet denken aan de Huracán Performante. Zoals je kunt verwachten is deze gefabriceerd van carbon fiber, evenals het gedeelte boven die machtige V10.

Zo zijn er nog enkele aanpassingen om gewicht te besparen en tegelijkertijd de luchtstroom te bevorderen. Novitec vermeldt dat alle nieuw toegevoegde onderdelen in de windtunnel zijn uitgetest voor een betere aerodynamische efficiëntie. De upgrades kunnen worden aangevuld met een nieuwe setje Vossen velgen van 20 inch aan de voorkant en 21 inch aan de achterkant. Verdere opties zijn het lichtgewicht uitlaatsysteem en een stijvere ophanging die de auto met ongeveer 35 millimeter verlaagt. Er zijn verder geen upgrades voor het vermogen, maar met 640 pk wil die EVO best vooruit!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.