[Video] Nederlandse Lamborghini Huracán met eerste Akrapovic Exhaust System ter wereld

[Video] Nederlandse Lamborghini Huracán met eerste Akrapovic Exhaust System ter wereld

Naar mijn mening is de Lamborghini V10 één van de lekkerst klinkende motoren aller tijden. Maar waar hij bij de Gallardo vaak smooth en zuiver overkwam is dat bij de Huracán anders; deze klinkt meer racy.

En dan niet te vergeten hoe ‘ie knettert wanneer je het gas loslaat of een versnelling terugschakelt. Dit oranje model was destijds de eerste klantgeleverde Huracán van Nederland en is samengesteld door middel van het Lamborghini Ad Personam en was bovendien uitgerust met Lamborghini’s ‘Race Exhaust’. Met de nadruk op ´was´ want voor de de eigenaar van deze prachtige Lamborghini voldeed deze ‘Race Exhaust’ nog niet helemaal naar alle wensen.

Daarom werd de auto deze week naar autobedrijf Vd Akker in Best gestuurd om als eerste Huracán ter wereld een Akrapovic Exhaust System geïnstalleerd te krijgen. Vd Akker is een specialist hierin en voorziet regelmatig auto´s van zo´n Akrapovic Exhaust System. Volg Vd Akker op Facebook voor leuke updates!

Lamborghini Huracán LP610-4
Achter de bestuurder van de Lamborghini Huracán ligt een direct ingespoten 5.2 liter V10 met 610 pk en 560 Nm die gekoppeld is aan een 7-traps automaat met dubbele koppeling. Mede dankzij de vierwielaandrijving neemt het sprintje van 0 tot 100 km/h slechts 3,2 seconden in beslag en ligt de topsnelheid van deze Italiaanse stier op +330 km/h. Zonder ook maar één meter met de Lamborghini Huracán LP610-4 te hebben gereden, kochten al meer dan 1.000 mensen wereldwijd de Huracán.

Foto’s door Bas Fransen Car Photography!

Lamborghini Huracán Akrapovic

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.