Lamborghini geeft strijd tegen elektrische auto’s op…

Lamborghini geeft strijd tegen elektrische auto’s op…

Al jaren is er een twee strijd tussen hypercars met elektro- en verbrandingsmotoren. Wie doet de snelste 0 – 100 km\h sprint, wie heeft de hoogste topsnelheid etc.

Lamborghini laat echter weten niet meer mee te doen aan de strijd en zich erbij neer te leggen dat onder andere de 0 naar 100 kilometer per uur sprints, zo goed als zinloos zijn om tegen op te boksen. Nu elektrische auto’s zoveel power in een keer kwijt kunnen zijn zelfs familie auto’s zoals de Tesla Model S niet meer bij te houden in de snelste super-/hypercars.

Lamborghini geeft zelf aan dat wegligging en bijkomende rijeigenschappen de belangrijkste factoren zullen zijn om een auto het, wel of niet goed label te geven. Tien jaar geleden had Lamborghini wat dit betreft een heel ander beeld voor ogen, de auto moest zo hard en snel mogelijk kunnen gaan.
Hoe de auto rijdt was destijds pas het derde punt van belang voor de Italiaanse autofabrikant. Wij zijn vooral erg benieuwd wat dit gaat betekenen voor Lamborghini in de toekomst en misschien al de nieuwe 12 Cilinder modellen die we komend jaar kunnen verwachten.

Ondertussen genieten wij nog volop van de momenten dat snelheid alles betekende bij Lamborghini en de auto’s die hier destijds uit zijn ontstaan.

Thomas Heule