Lamborghini Gallardo met 1750 pk Huracán-blok staat nu te koop

Lamborghini Gallardo met 1750 pk Huracán-blok staat nu te koop

Wie kan deze Italiaanse stier temmen?

Bij sommige keuzes in de autowereld nemen we een diepe zucht. Een Prius met Hellcat-blok bijvoorbeeld. Waar ging het hier in hemelsnaam mis? De ‘engine-swap’ van deze Italiaan is dan een stuk logischer: je bent fan van de oude Lambo’s, maar wilt nog wel mee kunnen in het supercar-treintje op de snelweg. Een garage uit Hoogeveen helpt je met hun Gallardo.

Deze Lamborghini Gallardo is een origineel in Nederland geleverd exemplaar van zijn eerste generatie. De snelle Italiaan was nummertje 895 dat van de fabrieksband in Sant’Agata Bolognese rolde. Hij kwam in het Nero Osyris zwart, met een lederen interieur en gele stiksels. Zo bleef hij ook door de jaren.

Huracán-blok krijgt ander plekje

Het echte ‘huh-momentje’ komt pas al je de kap open zet. Daar ligt namelijk een 5.2-liter V10 uit de Huracán keurig op zijn plek. Ook de twee enorme turbo’s en versnellingsbak werden van zijn jongere broertje afgesnoept. Maar dat blok was blijkbaar niet bevredigend genoeg, en daarom brachten ze de Lamborghini Gallardo van 500 naar 1.750 Italiaanse paardjes.

Om een ongemakkelijke proefrit te voorkomen, is er een waslijst aan nieuwe onderdelen gemonteerd. Het zou namelijk best oenig zijn als je het blok meteen opblaast. Vooral omdat die na vier eigenaren slechts 60.702 kilometer gelopen heeft. Mocht je het wel aandurven, dan kun je de Gallardo uit 2004 voor zo’n 250.000 euro ophalen in het prachtige Drenthe.

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.