Lamborghini Countach staat te verstoffen in oma’s garage

Lamborghini Countach staat te verstoffen in oma’s garage

Even op bezoek bij oma en dan een Lamborghini Countach in de garage vinden. Dat gebeurt mij nou nooit…

Een Reddit-gebruiker ging weer eens bij zijn oma op bezoek en maakte van de gelegenheid gebruik om de auto’s te bekijken waarvan hij wist dat ze verwaarloosd in de garage stonden. De ene is een Ferrari 308 en de andere is een Lamborghini Countach, die beide een serieuze dosis liefde en een wasbeurt nodig hebben. Ongeacht de huidige staat van beide auto’s, zijn ze beide nog steeds extreem gaaf om te zien en voor sommige petrolheads ook specialer dan huidige sportwagens.

De kleinzoon verwijst naar de Lamborghini als een 1981 Countach, hoewel het volgens mij eigenlijk een 1982 model is. Dat is namelijk het eerste jaar dat Lamborghini de grotere 4,8-liter V12 motor gebruikte, en dat zou ook de 5000 S badge verklaren.

Het verhaal gaat dat de opa in dit verhaal verhuurbedrijf had dat gespecialiseerd was in sportwagens. Toen de verzekeringen te duur werde, werd het bedrijf opgeheven en de auto’s verkocht. Deze twee auto’s bleven echter in het bezit van de familie en brachten vele nachten buiten door en in een lekkende garage. De verwaarlozing van beide blijft helaas tot op de dag van vandaag voortduren in de garage van oma.

Ondanks de huidige toestand van de Lamborghini Countach zou het waarschijnlijk nog steeds een grote stapel geld opbrengen. De gemiddelde waarde voor een LP5000 S uit 1982 bedraagt ongeveer $352.000,- en dat is voor een Countach in “goede” toestand. Een Countach in concours staat zou zomaar $500.000,- kunnen opbrengen. Afhankelijk van de kilometerstand en échte conditie van dit exemplaar zou een bedrag van om en nabij de $100.000,- logischer zijn.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.