Lamborghini bouwt 10.000ste Urus!

Lamborghini bouwt 10.000ste Urus!

Het record van de Huracán werd in de helft van de tijd verbroken!

De Lamborghini Urus verkoopt vandaag de dag sneller dan dat het merk ze kan bouwen sinds het bestaan van de Urus. De SUV werd in recordtijd het best verkochte model van Lamborghini; in slechts twee jaar tijd heeft hij al een belangrijke verkoopmijlpaal bereikt. Lamborghini heeft deze week de productie aangekondigd van Urus nummer 10.000, bestemd voor de Russische markt. Deze specifieke Urus is afgewerkt in Nero Noctis Matt en wordt gecombineerd met het carbon fiber pakket en het tweekleurige Ad Personam-interieur met zwart en oranje leer en carbon fiber afwerking.

Om in perspectief te plaatsen hoe succesvol de Urus is voor Lamborghini, de Gallardo verkocht slechts 14.033 exemplaren over een heel decennium. De Lamborghini Huracán was in staat om de Gallardo te onttronen, maar het duurde vier jaar om de grens van 10.000 auto’s te passeren. Dit betekent dat de Urus in de helft van de tijd 10.000 eenheden kon bereiken en de komende jaren de V10-supercar waarschijnlijk zal overtreffen.

In het eerste volledige verkoopjaar in 2019 leverde Lamborghini 4.962 exemplaren van de Urus. Zelfs tijdens de huidige pandemie is het merk erin geslaagd meer auto’s te produceren dan vorig jaar.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.