Lamborghini bezorgt allerlaatste Aventador Ultimae mét cadeau

Lamborghini bezorgt allerlaatste Aventador Ultimae mét cadeau

De nieuwe eigenaar krijgt een presentje van Lamborghini, en het is geen fles champagne.

Het gaat om de laatste niet-elektrische Lamborghini met V12. De Italiaanse supercar – een Aventador LP 780-4 Ultimae Coupe – werd bij de nieuwe eigenaar geleverd, samen met een 1:1 NFT van artiest Steve Aoki en kunstenares Krista Kim. Een NFT is een digitaal kunstwerk of object, dat door één eigenaar met ‘cryptovaluta’ gekocht wordt.

Niet alleen de NFT is een bijzonder geval. De Aventador werd via Lamborghini’s eigen Ad Personam programma volledig naar wens samengesteld. ‘Het is de eerste fysieke-digitale supercar’, vertelt Kim.

Is het écht de laatste Aventador?

Lamborghini noemt deze Aventador Ultimae Coupe, die tijdens een veiling in april verkocht werd, de allerlaatste. Toch is dit niet helemaal het geval: de auto ging namelijk opnieuw in productie, naar aanleiding van het gezonken vrachtschip Felicity Ace eerder dit jaar. Hier gingen 15 exemplaren verloren.

De ultieme Ultimae

De laatste Roadster-variant van de Aventador Ultimae werd al in oktober bij zijn nieuwe eigenaar bezorgd. Dit model is uitgevoerd in het speciale Azzuro Flake (blauw) met Grigio Liqueo (grijze) panelen, geïnspireerd door een ‘one-off’ Miura uit 1968.

De 6.5-liter V12 van de Aventador Ultimae levert 770 pk en 720 Nm koppel. Het vermogen wordt naar alle vier de wielen gestuurd, en bereikt een top bij 355 km/u.

Bron: © Lamborghini

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.