Gespot: Lamborghini Aventador SV Roadster

Gespot: Lamborghini Aventador SV Roadster

Lamborghini Aventador SV Roadster

Terwijl de ‘gewone’ Lamborghini Aventador LP750-4 Super Veloce onthuld werd in Genève, werd zijn open broertje gespot tijdens testsessies in winterse omstandigheden.

We weten dat Lamborghini na de introductie van een nieuw model vaak een open versie niet lang op zich laat wachten. Dat we hier met een Aventador SV Roadster te maken hebben maken wij op uit de agressieve diffuser aan de achterkant, extra ventilatieopeningen in de achterbumper en de duivelse quad-pipe uitlaat tips die erg goed te zien zijn. Hoewel dit testmodel helemaal ingepakt is met camouflage en er een achterspoiler ontbreekt vinden wij deze Aventador er alsnog erg bruut uit zien.

Om nog even terug te komen op de Coupé versie van de Aventador LP750-4 Super Veloce: in totaal weegt hij zo’n 1.500 kilogram en zoals de naam al verklapt heeft de 6.5 liter grote V12 er 50 pk bijgekregen waardoor het totale vermogen op 750 pk komt. Dit heeft als resultaat dat hij een pk-gewichtsverhouding heeft van 2 kilogram per pk gewicht en dat zorgt ook voor goede specificaties! Het maximale koppel is overigens blijven steken op 690 Nm, evenveel als de Aventador Coupé.

De sprint van 0 tot 100 km/h gaat in slechts 2,8 seconden, 0,1 seconde sneller dan de ‘gewone’ Aventador, en de topsnelheid ligt op +350 km/h. Ook staat deze nieuwe stier indien nodig razendsnel stil; vanaf een snelheid van 160 km/h komt de LP750-4 SV binnen 30 meter tot stilstand.

Ten opzichte van een standaard Aventador Coupé de is de aerodynamische efficiëntie met 150% gestegen en ook heeft de Super Veloce 170% meer downforce dankzij de verbeterde aerodynamica in de vorm van onder andere een nieuwe voorbumper, diffuser en spoiler aan de achterkant.

De Lamborghini Aventador LP750-4 Super Veloce is er vanaf € 327.190,-. Uiteraard exclusief belastingen

Lamborghini Aventador SV Roadster

Lamborghini Aventador SV Roadster

Lamborghini Aventador SV Roadster

Foto’s via Autoevolution.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.