Dit is de eerste Aventador SV op Nederlands kenteken!

Dit is de eerste Aventador SV op Nederlands kenteken!
Lamborghini Aventador LP750-4 SuperVeloce -
Hartvoorautos.nl

We weten inmiddels allemaal dat DJ Afrojack één van de gelukkige eigenaren is van een Lamborghini Aventador SV, maar tot op heden stond er nog altijd géén SV op Nederlands kenteken. Althans tot afgelopen 11 februari, want toen werd dit oranje exemplaar op kenteken gezet!

Gisteravond werd dit fraaie exemplaar gespot bij het Carlton President Hotel in Utrecht. Geluksvogel en fotograaf Thomas van Rooij is de eerste die deze gelimiteerde Lamborghini op de gevoelige plaat wist vast te leggen. De eerste Lamborghini Aventador SV in Nederland, het demomodel van Lamborghini Leusden, werd al in juli 2015 op de openbare weg gespot. Toch duurde het enkele maanden voordat de eerste SV werd overhandigd aan zijn nieuwe eigenaar en daar bleef het toen ook nog eens bij. Er zijn sindsdien geen nieuwe SV’s in Nederland afgeleverd.

Gelukkig hebben we er sinds deze maand eentje bij en dat is goed nieuws voor liefhebbers van het merk Lamborghini. De SV is een bijzondere auto en is de hardcore versie van de Aventador coupé. Hij weegt zo’n 50 kilogram minder dankzij het weglaten van zware materialen en het toevoegen van lichtgewicht carbon fiber. Het totale gewicht ligt nu op zo’n 1.500 kilogram en dat in combinatie met een vermogen van 750 pk en 690 Nm koppel zorgt voor uitstekende prestaties.

De 0 tot 100 km/h tijd ten opzichte van de coupé werd met 0,1 seconden verbeterd en is nu geklaard in een nette 2,8 seconden. De topsnelheid van deze Italiaan ligt op +350 km/h maar indien nodig staat de LP750-4 SV ook razendsnel stil; vanaf een snelheid van 160 km/h komt ‘ie binnen 30 meter tot stilstand. Ten opzichte van een standaard Aventador coupé de is de aerodynamische efficiëntie met 150% gestegen en ook heeft de SuperVeloce 170% meer downforce dankzij de verbeterde aerodynamica in de vorm van onder andere een nieuwe voorbumper, diffuser en spoiler aan de achterkant. De catalogusprijs van deze Lamborghini Aventador LP750-4 SuperVeloce ligt op €524.759,- met een bruto BPM bedrag van €106.817,-.

Wij feliciteren de eigenaar met zijn prachtige auto en hopen deze dan ook vaak te mogen zien op de openbare weg!

Lamborghini Aventador LP750-4 SuperVeloce - Hartvoorautos.nl

Lamborghini Aventador LP750-4 SuperVeloce - Hartvoorautos.nl

Lamborghini Aventador LP750-4 SuperVeloce - Hartvoorautos.nl

Lamborghini Aventador LP750-4 SuperVeloce - Hartvoorautos.nl
Proost!

Foto’s door Thomas van Rooij

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.