Lamborghini Aventador SV Crash
Nieuws

Om te huilen: Aventador SV zwaar in de kreukels

Lamborghini Aventador SV Crash

Dit zijn berichten die wij als echte petrolheads niet graag zien; een auto zoals deze in kreukels doet pijn in ons hart…

Het ongeval zou afgelopen week plaats hebben gevonden vlakbij het plaatsje Parma in Italië. Details over de toedracht van het ongeval zijn nog niet bekend maar de eerste informatie luidt dat de Lamborghini met hoge snelheid de vangrail raakt en begon te spinnen. Waardoor de auto de vangrail raakte is dus onduidelijk.

Hoewel de Lamborghini Aventador SV toch wel afgeschreven lijkt, kunnen we zien dat de carbon fiber monocoque zijn werkt goed heeft gedaan. De auto is aan alle kanten flink beschadigd maar het compartiment waar de bestuurder en de eventuele passagier zich in bevonden is nog intact. Hoewel er geen berichten zijn over de gezondheid van de inzittende(n) lijkt het er in eerste instantie op dat het enkel bij een flinke materiële klapper blijft.

Over de Lamborghini Aventador LP 750-4 SV
De LP750-4 Super Veloce weegt 50 kilogram minder dan een standaard Aventador Coupé dankzij een toename van het gebruik van carbon fiber in de carrosserie en het interieur; in totaal weegt hij zo’n 1.500 kilogram. Zoals de naam al verklapt heeft de 6.5 liter grote V12 er 50 pk bijgekregen waardoor het totale vermogen op 750 pk komt. Dit heeft als resultaat dat hij een pk-gewichtsverhouding heeft van 2 kilogram per pk gewicht en dat zorgt ook voor goede specificaties! Het maximale koppel is overigens blijven steken op 690 Nm, evenveel als de Aventador Coupé.

De sprint van 0 tot 100 km/h gaat in slechts 2,8 seconden, 0,1 seconde sneller dan de ‘gewone’ Aventador, en de topsnelheid ligt op +350 km/h. Ook staat deze nieuwe stier indien nodig razendsnel stil; vanaf een snelheid van 160 km/h komt de LP750-4 SV binnen 30 meter tot stilstand.

Ten opzichte van een standaard Aventador Coupé de is de aerodynamische efficiëntie met 150% gestegen en ook heeft de Super Veloce 170% meer downforce dankzij de verbeterde aerodynamica in de vorm van onder andere een nieuwe voorbumper, diffuser en spoiler aan de achterkant. De Lamborghini Aventador LP 750-4 Super Veloce is er in Nederland vanaf €490.900,-, inclusief belastingen.

Lamborghini Aventador SV Crash

Lamborghini Aventador SV Crash

Lamborghini Aventador SV Crash

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.