[Gespot] Lamborghini Aventador SV met motorproblemen?

[Gespot] Lamborghini Aventador SV met motorproblemen?

Lamborghini Aventador SV

Vorige maand werd de gloednieuwe Lamborghini Aventador Super Veloce voor het eerst helemaal ‘naakt’ gespot ergens in zuid Europa tijdens de opnames van waarschijnlijk de officiële introductie video. Gisteren werd wederom een Aventador SV gespot, ditmaal langs de kant van de weg met motorkap open.

Tijdens de ontwikkeling van nieuwe modellen moet er van alles worden getest, getest en nog eens getest; alles moet helemaal kloppen. Dat deze Aventador SV met de kap open werd gespot zegt natuurlijk helemaal niets. Echter is het wel een vreemde plek om te stoppen en het maken van enkele aanpassingen of het doen van check-ups.

Lamborghini Aventador SV

Wat het verhaal hierachter ook mag zijn, je kunt er vanuit gaan dat de Italianen een knap staaltje techniek hebben ontwikkeld en we wilden jullie simpelweg deze foto niet onthouden aangezien er nog maar weinig foto’s van de Aventador SV te vinden zijn.

Hopelijk wordt de Lamborghini Aventador Super Veloce volgende maand op de Autosalon van Genève officieel onthuld maar ook kan het zijn dat we nog even moeten wachten tot de Autosalon van Frankfurt in september.

Specificaties
De SV zal het 6.5 liter grote V12 blok gebruiken dat vermoedelijk word opgeschroefd naar ergens tussen de 760 en 800 pk. Het gewicht zal ten opzichte van de ‘gewone’ Aventador iets afnemen net als dat bij de vorige SV die zo’n 100 kilogram lichter was dan de gewone Murciélago. Qua uiterlijk zien we de bekende SV vleugel aan de achterzijde, samen met een gerestylde achterbumper, een hogere diffuser en vier opvallende uitlaatpijpen. De Aventador LP700-4 had ook al vier uitlaatpijpen, echter waren deze verwerkt in een grote centrale uitlaatpijp. Ook de voorzijde van de Aventador is lichtelijk aangepakt met net iets grotere luchtinlaten.

Lamborghini Aventador SV

Lamborghini Aventador SV

Foto’s: Real Street Car / Autogespot

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.