[Video] Werelddebuut Lamborghini Aventador LP750-4 SV Roadster in Carmel Valley, California

[Video] Werelddebuut Lamborghini Aventador LP750-4 SV Roadster in Carmel Valley, California

Daar is ‘ie dan eindelijk in het echt; het open broertje van de Aventador SV. Dit is de Lamborghini Aventador LP750-4 SV Roadster! Gisteren stond de knalblauwe Aventador SV Roadster te schitteren op de ‘The Quail: A Motorsports Gathering‘.

Net als de dichte versie is de SV Roadster behoorlijk extreem te noemen dankzij de velen hoeken, openingen en natuurlijke de grote spoiler aan de achterkant. Het enige echte verschil met de coupé versie is het feit dat de Roadster een afneembaar dak heeft in de vorm van twee carbon fiber panelen. Daarnaast worden er van de Roadster 500 exemplaren gebouwd, in tegenstelling tot de 600 stuks van de coupé.

De 6.5 liter grote V12 levert nog altijd 750 pk en 690 Nm koppel, wat goed moet zijn voor een 0-100 km/h tijd van 3,0 seconden. Met het dakje gemonteerd is een topsnelheid te behalen van 350 km/h, hoe hoog de topsnelheid is zonder dak is niet bekend gemaakt. Dankzij een dieet van carbon fiber weegt de Aventador SV Roadster zo’n 50 kilogram minder dan de gewone Aventador Roadster en komt op een drooggewicht van 1.575 kilogram.

Lamborghini Aventador LP750-4 SV Roadster

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.