Kan een Lamborghini Aventador springen?

Kan een Lamborghini Aventador springen?

Lamborghini Aventador Jump - www.hartvoorautos.nl

De Lamborghini Aventador schijnt een goed onderwerp van proefjes te zijn. Eerder zagen we namelijk al of de Aventador een goede vervanging is voor de gebruikelijke BBQ en of daarmee een worstje kon worden gebraden. Ditmaal wordt er getest óf en zo ja; hoever en hoe hoog de Aventador kan springen. Ook wordt er gekeken of er enig verschil zit tussen de Aventador coupe en de Aventador Roadster.

Lamborghini Aventador Jump - www.hartvoorautos.nl

Lamborghini Aventador Jump - www.hartvoorautos.nl

De mannen van Autocar kregen een Lamborghini Aventador coupe en Roadster aangeboden om ze te rijden voordat ze terug werden gestuurd naar de fabriek. Natuurlijk zeiden zij ja en bedachten ze wat leuk zou zijn om te doen en kwamen tot de conclusie dat ze de coupe en Roadster op verschillende manieren met elkaar gingen vergelijken.

De eerste test: welke kan het verste springen?

Ondanks dat ze beide dezelfde 6,5 Liter V12 hebben met 700pk, beide vierwielaandrijving hebben en de Roadster slechts 50Kg zwaarder is dan de coupe, zit er wel degelijk verschil in de sprongen die zij maken. Wanneer de gele coupe zichzelf lanceert, richt de neus van de auto zich tot de hemel terwijl de witte Roadster moeite heeft om alle vier de wielen van de grond te krijgen. De coupe wint dus de eerste test, wat zijn we hiermee opgeschoten? Helemaal niks natuurlijk, maar het levert wel mooie beelden op!

In test 2 wordt het geluid van beide Aventadors vergeleken dus stay tuned!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.