Bedien je uitlaat met een app op je telefoon!

Bedien je uitlaat met een app op je telefoon!

Veel uitlaatfabrikanten werken met een kleppensysteem, een systeem dat er voor zorgt dat bij een bepaald toerental de kleppen in de uitlaat opengaan. Dit is anno 2015 al lang geen nieuws meer.

Tegenwoordig leveren de meeste fabrikanten van een dergelijke uitlaatsysteem er zelfs een kleine afstandsbediening bij. Je kunt er dan voor kiezen om het systeem op ‘auto’ te zetten, dan zullen de kleppen bij een bepaald toerental opengaan. Maar daarnaast kun je handmatig kiezen wanneer je de kleppen open of dicht wilt hebben en zo dus het geluidsniveau van je sportwagen bepalen. Ideaal voor op de zondagochtend wanneer je niet de hele buurt wakker wilt maken.

App op je telefoon
Het bedrijf Armytrix gaat nog een klein stapje verder met deze techniek. Zij krijgen van veel klanten te horen dat zo’n afstandsbediening handig is, maar ook snel zoek raakt. Armytrix heeft daarop een handig app ontwikkeld waarmee je op afstand het kleppensysteem kunt bedienen!

Daarnaast heeft Armytrix meerdere functies in de app verwerkt om bepaalde gegevens van je auto te kunnen aflezen. Hoe het precies werkt kun je bekijken in de video hieronder!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.