LaFerrari motorblok kopen? Tik maar €237.500,- af

LaFerrari motorblok kopen? Tik maar €237.500,- af

Heb je genoeg van al die 2JZ, 1.8 Turbo’s en R32 swaps waar je mee dood wordt gegooid en wil je iets spannenders? Wij hebben de moeder der swaps gevonden, de 800 pk sterke 6,3 liter V12 uit de Ferrari LaFerrari. 

Het eerste wat je jezelf afvraagt wanneer je een dergelijke advertentie tegenkomt op het internet is: ‘Is dit wel echt?’. Er zijn maar 500 units van de LaFerrari gemaakt en daarmee is de kans uiterst klein dat er een motorblok los te koop aan wordt geboden.

Maar goed, na een paar checks lijkt het allemaal legitiem. De verkoper ‘fioranosportscars’ is een bedrijf dat gesneuvelde supercars uit elkaar haalt en in onderdelen verkoopt, ze hebben meerdere dikke motoren in de verkoop. En daarnaast is de feedback 100% positief, dat wil ook wat zeggen.

Terug naar het motorblok. Dit blok heeft naar zeggen net 300 km gereden. Dat is de afstand Amsterdam-Eindhoven en terug en een beetje, nog niks dus! Dus, in welke auto zou jij dit blok leggen? Een Toyota Supra, BMW 3-serie of zou je hem toch in een Honda Civic proberen te lepelen? Bezint eer je begint zeg ik je, want naast de ECU, die je nog los mag gaan zoeken, zal er veel, heel veel werk aan te pas komen om dit beestje passend te krijgen in je auto.

En mocht je geen zin hebben in al dit werk, maar het blok wel willen kopen, dan kun je hem nog altijd als salontafeltje gebruiken. Glasplaatje erop en klaar. Voor €237.500,- zou het zomaar kunnen gebeuren!

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.