Laatste officieel in Nederland geleverde Ford GT

Laatste officieel in Nederland geleverde Ford GT
Ford GT Holman Moody Heritage Edition front voorkant
Foto’s: dr.carphotography (op Instagram)

Laatste officieel in Nederland geleverde Ford GT. Deze laatst geleverde Ford GT is er dan ook niet zomaar een, het is namelijk de zeldzame Holman Moody Heritage Edition. Hiermee eren ze hoe het Holman Moody raceteam in 1966 alle grote concurrenten wist te verslaan.

Ford GT Holman Moody Heritage Edition achterkant rear
Foto’s: dr.carphotography (op Instagram)
Ford GT Holman Moody Heritage Edition front voorkant top

Er zijn überhaupt ook niet veel Ford GT’s in Nederland, dit is nummer 7, en dus ook de laatste. De unieke goud met rode uitvoering is voorzien van de kenmerkende cirkels in Oxford White, met racenummer 5 op de deuren, voorklep en achtervleugel. Alles komt zo veel mogelijk overeen met de Ford GT40 uit 1966. Opvallend zijn de delen van glanzend koolstofvezel, zoals bij de 20-inch wielen, voorsplitter, dorpels, spiegels, louvers in de motorkap en in de achter diffusor.

Ford GT Holman Moody Heritage Edition
Ford GT Holman Moody Heritage Edition N133

Ook het interieur zit vol met koolstofvezel, zoals op de deursponningen, dakstijlen, middenconsole en het dashboard. Hier zien we ook het racenummer 5 weer terug op de portierpanelen. De koolstofvezel stoelen zijn bekleed met Ebony Alcantara met goudkleurig stiksel en een GT-logo op de zitvlakken en hoofdsteunen.

Deze foto’s komen uit onze Facebook groep: Carparazzi

Bekijk HIER een andere hele dikke Ford GT!

Nog niet uitgelezen? Lees hieronder onze meest recente artikelen:

Harald Voogt

Passie voor auto's en social media