Laat je voorhoofd shinen in deze Abt S5 Cabriolet

Laat je voorhoofd shinen in deze Abt S5 Cabriolet

Abt Audi S5 Cabriolet

Met dit afgrijselijk warme weer kun je wel wat frisse lucht gebruiken. Abt lost het voor je op!

Als tuner is het ontzettend belangrijk om te zien, en vooral te begrijpen, waar je kansen liggen, zodat je daarop in kunt spelen. Bij Abt weten ze precies wat dit inhoudt; als Audi zelf nog geen opengeklapte RS5 op de markt brengt, doen zij het zelf wel! Tenminste, in de vorm van een S5 dan, uiteraard compleet met extra pony’s.

Daar waar ze eerder een S4 opvoerden, die net zo goed nog geen RS uitvoering had gekregen, is het ditmaal dus de beurt aan zijn iets grotere broer. De S4 en S5 delen overigens dezelfde motor, namelijk de 3-liter TFSI V6, dus een lastige of zelfs innoverende klus kunnen we het niet noemen. Niet dat dat ons iets uitmaakt, want beide wagens produceren in ABT-trim zo’n 425 pk en 550 Nm koppel. Wanneer je dat vergelijkt met het “nog tamelijk ingetogen vermogen” van 354 pk en 500 Nm aan koppel, zie je dat het wel degelijk een flink stap omhoog is, en zodoende ruim voldoende op een dikke vette glimlach op je gezicht te tekenen.

Op stylistisch niveau is Abt——in tegenstelling tot anderen——een van de weinige overgebleven tuners die hun wagens steevast de werkplaats uitduwt als lichtelijk opgeknapte evenbeelden van het origineel. En juist hierom geven we ze het voordeel van de twijfel met het opvoeren van dergelijke VAG-auto’s. Potentiële klanten die het ondertussen écht te lang begint te duren, kunnen simpelweg bij hen terecht. Bij deze (R)S5 geldt exact hetzelfde, want de cabrio is dankzij een subtiele bodykit en 19-of-20″ velgen een ware laagvlieger——voor kappers.

Abt Audi S5 Cabriolet

Abt Audi S5 Cabriolet

Abt Audi S5 Cabriolet

Abt Audi S5 Cabriolet

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.