Kris Singh koopt tweede Lamborghini Veneno!

Kris Singh koopt tweede Lamborghini Veneno!

Lamborghini Veneno Roadster

De Lamborghini Veneno werd voor eerst tentoongesteld tijdens de Geneva Motor Show van 2013. Zijn naam heeft hij te danken aan een legendarische stier uit 1914, waardoor de beroemde stierenvechter Jose Sánchez Rodríguez aan zijn einde kwam. Veneno betekent in het Spaans en Portugees ‘vergif’. Het model is een pronkstuk op basis van de Lamborghini Aventador en werd gebouwd om Lamborghini’s 50ste verjaardag te vieren.

Wij schreven voor het eerst over Kris Singh toen hij vorig jaar zijn Lamborghini Veneno in ontvangst nam. Kris is wellicht beter bekend onder zijn naam LamborghiniKS op Instagram, hij is een groot autoliefhebber en deelt dat graag met zijn volgers: ”I am the managing director of a private investment company. I do not discuss business, politics, family or religion on Instagram. JUST CARS!

Het mooie aan zijn Instagram-account is dat hij laat zien dat hij daadwerkelijk rijdt met zijn Veneno maar ook met zijn andere auto’s zoals de Lamborghini Aventador LP720-4 50° Anniversario Roadster of de Pagani Huayra. Die laatste is overigens een ‘Special Edition’ en heet de “Huayra La Monza Lisa”.

Nu heeft hij dus ook nog eens een Lamborghini Veneno Roadster gekocht, in de fantastische kleur Verde Ithaca. Er zullen in totaal 9 Veneno Roadsters worden gebouwd en ieder heeft een prijskaartje van maar liefst 3,3 miljoen euro exclusief belastingen. Dat is €300.000,- duurder dan de dichte variant waarvan er overigens maar drie zijn gebouwd. De persoon op de foto hieronder is overigens niet Kris Singh zelf.

Lamborghini Veneno Roadster

De V12 6,5-liter motor van de Veneno Roadster levert 750 paarden. Dit in combinatie met de ISR 7-traps automatische transmissie die het vermogen stuurt naar alle vier wielen. Met een topsnelheid van 355 km/h is het de snelste auto die ooit is gemaakt door het Italiaanse bedrijf. De 0 – 100 km/h tijd bedraagt slechts 2,9 seconden en dit is 0,1 seconden langzamer dan de Coupé variant. Het totaal gewicht komt op 1.490 Kg en dat zorgt voor een pk/gewicht verhouding van 1,99 kg per pk. De eerste Roadster werd onlangs afgeleverd door Dörr Group in Frankfurt en de afgelopen week werd een rood exemplaar gespot in Milaan.

Benieuwd naar updates van Kris Singh? Volg hem via Instagram!

Kris Singh - Instagram

Kris Singh - Instagram

Kris Singh - Instagram

Kris Singh - Instagram

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.