DMC Bentley Bentayga
Home, Nieuws

Krachttraining van DMC voor de Bentley Bentayga

DMC Bentley Bentayga

Wanneer het motto “making good things better” is, zal het wel snor zitten met DMC’s Bentayga.

Jullie kennen ‘de krachtigste SUV op aarde’ misschien al wel van onze eigen rijtest, waar hij meer dan indrukwekkend bleek te zijn. Toch vond de tuner DMC het nog niet helemaal voldoende. Hoewel Bentley met hun Bentayga niets meer hoeft te bewijzen, ging DMC nog een stapje verder. Dit heeft misschien iets te maken met het feit dat hun klanten vooral gevestigd zitten in Azië en het Midden-Oosten, en veelal op zoek zijn naar extreme manieren om de spotlights richting hun auto te trekken.

Waar DMC normaal gesproken iets meer over-the-top gaat met hun exterieur, verkiezen ze ditmaal elegantie boven een wild uiterlijk. Aan de basis van hun aanpassingen staan zelfgesmeden 24″ aluminium velgen, die volgens DMC beter zouden moeten zijn dan het origineel. Onmisbaar voor elke tuner ooit zijn de carbon accenten, die ook DMC op hun ‘Gigante’ heeft geplakt. Onder andere de motorkap, de zijskirts en de achterklep hebben daarmee een lichte make-over gekregen.

Het wordt pas écht interessant wanneer DMC zich vergrijpt aan Bentley’s gruwelijke W12, het hart van de Bentayga. Twee grote aanpassingen hebben ervoor gezorgd dat de Bentayga van DMC zo’n 100 extra pk eigen is. Ten eerste heeft de tuner compleet nieuwe uitlaten onder de SUV gegooid, voor extra vermogen. Ten tweede is het motormanagement goed op de schop gegaan. Hiermee gaat de Bentayga zo’n 11 km/u sneller, waarmee de topsnelheid naar 312 km/u wordt getild. Verhoogde topsnelheid was voor DMC echter bijzaak, want de ware pret zit hem in het nieuwe koppel van de wagen: het is nu namelijk 1055 Nm! Daarmee kan de standaard Bentayga het op de 1/4 mijl wel vergeten!

Zou jij je Bentayga er naartoe brengen, of zou je al tevreden zijn als je er überhaupt één kon aanschaffen?

DMC Bentley Bentayga

DMC Bentley Bentayga

DMC Bentley Bentayga

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.