Waarmee moet je rekening houden als je een nieuwe auto wilt kopen?

Waarmee moet je rekening houden als je een nieuwe auto wilt kopen?

Ben je groot fan van auto’s en autosport? Dan volg je natuurlijk alle nieuwste ontwikkelingen op autogebied op de voet. Dit kun je op verschillende manieren doen, maar reken maar dat jij weet welke merken binnenkort nieuwe modellen op de markt brengen en dat je precies weet hoe of wat daarbij hoort. Als je een nieuwe auto op het oog hebt, zijn er een paar punten waarmee je het beste rekening houdt voordat je er daadwerkelijk eentje aanschaft.

Het beschikbare budget

Niet zo leuk maar wel heel realistisch is natuurlijk de prijs die je voor een auto betaalt. Een auto aanschaffen betekent nu eenmaal dat je een aanzienlijk bedrag neer moet tellen, zeker als het een heel nieuw model betreft dat nog maar net op de markt is. Het is daarom belangrijk dat je, voordat je een nieuwe auto gaat kopen, eerst goed kijkt wat je beschikbare budget is. Dit voorkomt teleurstellingen wanneer je de auto van je dromen mocht tegenkomen maar deze niet betalen kunt.

Brandstof auto of elektrisch rijden

Houd daarnaast ook rekening met de brandstof waar de auto op rijdt of overweeg voor elektrisch te gaan. Brandstof auto’s rijden tegenwoordig nog op benzine en diesel maar voor deze laatste variant wordt steeds minder gekozen. Daar waar het vroeger nog voordeel opleverde om diesel te rijden, zeker als je veel kilometers reed, is dat tegenwoordig niet meer zo lucratief en bovendien mag je al niet overal meer komen met een dieselauto. Benzine zal nog wel een poosje blijven maar hiervoor geldt natuurlijk ook dat het nog altijd een fossiele brandstof is die voor de nodige luchtvervuiling en een vieze uitstoot zorgt.

Wanneer je voor elektrisch rijden kiest

Wil je zelf een goede bijdrage leveren aan het milieu? Dan is het zeker het overwegen waard om voor een elektrische auto te kiezen. Laat dan ook meteen een ev charger bij je woning plaatsen, zodat je ook thuis je vervoermiddel kunt opladen en er niet iedere keer voor op pad hoeft. Tegenwoordig wordt steeds vaker gekozen voor elektrische auto’s omdat ze minder schadelijk zijn voor het milieu. Je ziet steeds meer laadpalen verschijnen dus het is erg makkelijk om de auto onderweg op te laden als dat nodig is.

Maak altijd eerst een proefrit

Als je een auto gezien hebt in een model dat echt helemaal naar jouw zin in, dan is het natuurlijk wel zo verstandig om eerst de auto in het echt te gaan bekijken. Ga hiervoor naar een goede en betrouwbare dealer. Je kunt online ook auto’s kopen bij particulieren, maar dan betreft het vrijwel altijd een gebruikt model. Ook niks mis mee maar goed kijken naar wat je koopt is natuurlijk belangrijk. Maak altijd eerst een proefrit in de auto die je op het oog hebt. Een bepaald model kan je nog zo aanspreken, je moet deze wel eerst uitproberen om te bekijken hoe de auto rijdt en of er in zit wat jij ervan verlangt. Zo niet, kijk dan zeker nog even verder voor je droomauto.

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!