Kopen? Mercedes S600 Carlsson V12 kwam helemaal uit Japan

Kopen? Mercedes S600 Carlsson V12 kwam helemaal uit Japan

De luxe S-Klasse staat in Nederland

Een Mercedes-Benz uit 2006, die zeker een paar jaar jonger lijkt. Wat zou het geheim zijn? Elke dag een flesje Yakult, of is het de dagcrème? Nee, Japanners zijn gewoon heel consequent met hun APK-beurten en onderhouden hun auto’s misschien iets beter dan de gemiddelde auto-eigenaar. Ook het milde klimaat van Japan zou schijnbaar helpen.

Deze Mercedes S600 Long is in ieder geval in een opvallend goede staat, en heeft voor een youngtimer ook een best lage kilometerstand. De S-Klasse kreeg vanuit de fabriek een 5.5-liter V12, met ruim 500 pk en 800 Nm naar de achterwielen. Al best lekker dus!

S-Klasse heeft flinke optielijst

Om nog meer het gevoel te krijgen dat je bij de maffia zit, is de Mercedes-Benz voorzien van een CARLSSON-pakket. Dat zie je vooral terug in de opvallende velgen, remschijven en het uitlaatsysteem. Ook de nodige embleempjes zijn op de buitenkant geplakt.

Maar de achterbank lijkt de ‘place to be’ als we naar zijn optielijst kijken. De stoelen bieden zowel massages als een verwarmd achterwerk. En ook de TV-schermen met Harman/Kardon geluidssysteem zullen tijdens de lange ritten voor genoeg ontspanning zorgen.

Mercedes S600 Carlsson wacht op een nieuwe eigenaar

Klinkt dit goed? Je kunt nog tot begin februari bieden op deze uitgebreide Mercedes S600 Carlsson. Op moment van schrijven hangt de prijs nog rond de 6.500 euro. Eens zien hoe lang dat zo blijft.

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.