Kopen? Jon Olsson’s Lamborghini Huracán!

Kopen? Jon Olsson’s Lamborghini Huracán!

Althans, de ex Lamborghini Huracán van Jon Olsson.

Skiheld en autofanaat Jon Olsson heeft destijds maar liefst €350.000,- in dit project gestoken. Uiteindelijk heeft hij de bolide verkocht voor €250.000,- en sinds 2017 staat de snelle stier op Nederlands kenteken.

Olsson, die naast het tonen van zijn ski skills bekendheid vergaarde door zijn vlogs en waanzinnig getunede auto’s, hield zich qua ideeën ook zeker niet in voor zijn Lamborghini Huracán. Toch is de Huracán niet als zijn andere projecten. In een blogpost schreef hij destijds bijvoorbeeld dat hij zo onder de indruk was van het weggedrag, dat hij er geen widebody van wilde maken, zoals hij dat meestal wel deed. Echter zou hij zichzelf niet zijn als hij niets zou aanpassen, dus gingen ze vooral met de prestaties van de Huracán aan de slag, wat resulteerde in astronomische cijfers.

Net als eerder nam hij Stertman Motorsport in de arm, deze keer om de best mogelijke Huracán op aarde in elkaar te zetten. Door een doorontwikkeld supercharger pakket van VF engineering werd het aantal pk’s tot ver boven de 800 getild. Hiermee kon de auto een sprintje van 100 naar 200 km/u in 5,3 seconden trekken. Een uitlaatpakket van Akrapovič zorgt ervoor dat alle paardjes kilometers verderop nog hoorbaar zijn. Een hoop carbon, ophanging van K&W en Girodiscs remmen maakten het feestje tot een geheel. Niet te vergeten is de skibox van 56Nord.

Inmiddels staat er 26.000 kilometer op de teller en mag hij weg voor €294.500,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.