Kopen? Dubieuze BMW X5 verschijnt bij Domeinen

Kopen? Dubieuze BMW X5 verschijnt bij Domeinen

We vragen ons echt af wat de vorige eigenaar allemaal uitspookte

Het blijft altijd even spannend als je een voertuig koopt bij Domeinen Roerende Zaken. Wellicht koop je de oude koets van een drugshandelaar, en hebben mensen bijvoorbeeld nog een appeltje te schillen met de vorige eigenaar. Bij deze – ‘sterk verlaagde’ – BMW X5 ligt het net even anders.

Op het eerste oog een prima exemplaar van de Duitse SUV, toch? Totdat je één van de deuren opendoet. Binnenin ziet het eruit als de gemiddelde opslagruimte. Zo liggen er op de achterbank genoeg onderdelen om een nieuw interieur te maken. En ook voorin ligt er meer dan alleen een vergeten koekjesverpakking. We vragen ons echt af wat de vorige eigenaar voor de kost doet (of deed).

Onbekend en niet geregistreerd

Ook over de buitenkant hebben we veel vragen. De BMW X5 werd in 2005 voor ruim 126.000 euro uit de showroom geleverd. De Duitse krachtpatser kreeg een 4,8-liter V8, waarmee je over 360 pk en 490 Nm koppel beschikt. Leuk die cijfers, maar onder de kap van dit exemplaar mist deze achtcilinder.

De X5 is namelijk deels ‘gedemonteerd en incompleet’, aldus de DRZ. Een kilometerstand is daardoor natuurlijk lastig te bepalen. Wie toevallig nog een motorblok heeft liggen, kan het X5-omhulsel voor weinig bij de Nederlandse overheid ophalen.

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.