Koop nu Michael Schumachers’ 2010 C63 AMG Estate!

Koop nu Michael Schumachers’ 2010 C63 AMG Estate!

Wanneer je in deze C63 AMG stapt, heb je niet meteen de skills van de 7-voudig wereldkampioen, maar het voelt wel erg cool om in de auto te rijden waarin ook hij achter het stuur heeft gezeten, toch? In 2010 ging Schumacher rijden voor Mercedes GP Petronas in de Formule 1 en in die business is een auto van de zaak een vanzelfsprekendheid.

In dit geval kreeg hij de sleutels van een C63 AMG S204 met de iconische 6,2 liter V8 onder de kap. Over de auto hoeven we weinig meer te zeggen, de V8 en het geluid wat hij voortbrengt, de brede heupen en de 4 uitlaattips spreken voor zich. Tijdens het typen van dit bericht overvalt het kippenvel me weer wanneer ik denk aan de heerlijk grommende 8-cilinder.

Schumacher heeft wel maar kort genoten van deze power-estate, want een paar maanden na de aflevering is de auto alweer verkocht aan een Zwitser, welke het grootste deel van de 150.000 kilometer op de teller heeft gezet. Als we afgaan op de foto’s, moeten we toch even een puntje van kritiek geven: ze hadden de auto wel even mogen poetsen en de koplampen mogen polijsten, daar een krasje hier en daar toch iets te opvallend aanwezig is.

Maar he, wij zijn geen Bonhams, dus ze zullen er wellicht bewust voor hebben gekozen om de auto in ‘authentieke staat’ aan te bieden. En authentiek is en blijft de 451pk sterke C63 altijd.

Dus of je de auto helemaal ‘fabrieksnieuw’ gaat maken, hem zo wegzet in je collectie of de auto gaat gebruiken waarvoor hij bedoelt is, kilometers maken, dat moet je helemaal zelf weten. Dankzij de geschiedenis van de auto gaat Bonhams ervan uit dat de auto ergens tussen de €50.000,- en €100.000,- op gaat brengen. Dus, ga jij een bod uitbrengen op deze AMG of kies je dan toch voor een ander, wellicht moderner modelletje?

Bron: Bonhams

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.