Koop deze zeldzame vlammenwerper voor €110K

Koop deze zeldzame vlammenwerper voor €110K

Ooit gehoord van de Lamborghini Gallardo SE? SE staat voor Special Edition, maar dit exemplaar is nog nét iets specialer.

Van de Gallardo SE zijn er slechts 250 gebouwd en je kijkt nu naar nummer 49. De Special Edition was al uitverkocht voordat de auto voor het eerst ten toon werd gesteld op de Frankfurt Auto Show in 2005. Was je één van de gelukkigen dan had je de keuze uit vier kleuren; twee soorten grijs, wit (Balloon white), oranje (Arancio Borealis), groen (Verde Ithaca), en zoals dit exemplaar in het geel (Giallo Midas). Het dak, de motorkap, voor- en achterspoiler en beide buitenspiegels zijn afgewerkt in hoogglans zwart (Nero Noctis). Momenteel staan er overigens slechts zes exemplaren op Nederlands kenteken.

Dit specifieke model is bovendien uitgevoerd met een door DMC ontworpen carbon fiber spoiler, welke zijn inspiratie heeft gehaald uit de spoiler van de Murciélago SV. Ook zijn de splitter en niet te missen diffuser aan de achterzijde niet te missen. Last but not least heeft de SE een uitlaatsysteem van Capristo dat zorgt voor zijn bijnaam: De Flambo Gallardo.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.