Komt er een snelheidslimiet op de Duitse Autobahn?!

Komt er een snelheidslimiet op de Duitse Autobahn?!

Als Nederlanders behoefte hebben aan hard rijden kunnen zij dit doen door simpelweg de grens met onze oosterburen over te steken. Op een aantal stukken van de Duitse Autobahn geldt namelijk geen snelheidslimiet. Althans, voor zo lang het nog mag duren…

Als het aan Die Grünen ligt is dat binnenkort namelijk verleden tijd. Die Grünen, officieel de Bündnis 90/Die Grünen, zijn volgens de peiling ARD-Deutschlandtrend op dit moment de populairste partij van Duitsland. Vanaf 18 oktober stemt het Duitse parlement over hun voorstel waarin staat dat op de gehele Duitse Autobahn een snelheidslimiet van 130 km/h moet komen. Daarnaast wilt de partij vanaf 2030 ook een maximumsnelheid van 30 km/h in de stad en mogen er alleen nog elektrische auto’s de stad in. Het zou de partij overigens niet alleen om het milieu te doen zijn, maar ook om het terugdringen van het aantal verkeersdoden. Eerder dit jaar werd een dergelijk voorstel nog afgewezen, maar volgens Die Grünen is snelheidslimiet nu toch echt nodig om de CO2-uitstoot terug te dringen.

Volgens Michael Moberland, voorzitter van autoclub Mobil in Deutschland, heeft het omlaag halen van de maximumsnelheid bijna geen effect om de CO2-uitstoot. Uit een onderzoek van de Duitse overheid blijkt dat bij een maximumsnelheid van 120 kmhu de totale CO2-uitstoot in Duitsland met slechts 0,27 procent zou dalen.

Of het ook daadwerkelijk tot een snelheidsbeperking komt zal de toekomst moeten uitwijzen. Tot die tijd genieten wij nog even van onderstaande video!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.