Komt er een einde aan de ongelimiteerde autobahn?

Komt er een einde aan de ongelimiteerde autobahn?

Als je een petrolhead vraagt om het eerste te noemen wat hij denkt bij het horen van “Duitsland”, zal ‘ie ongetwijfeld binnen een seconde zeggen: geen snelheidslimiet! Bij onze oosterburen geldt inderdaad op sommige delen van de snelwegen geen snelheidslimiet, maar misschien zal dat niet voor altijd zo blijven.

Een Duitse regeringscommissie heeft namelijk voorgesteld om op de betreffende delen een snelheidslimiet in te voeren. Deze keer niet om veiligheidsredenen, maar om de impact op het klimaat te verminderen. De nieuwe snelheidslimiet zou 130 kilometer per uur moeten bedragen, wat nu al de aanbevolen snelheid is op de ongelimiteerde stukken. Naast de snelheidslimiet wordt er ook voorgesteld om diesels zwaarder te belasten. Ter verduidelijking: het gaat hier gelukkig nog maar om een voorstel, er is dus nog niet besloten om de plannen uit te voeren. Als petrolhead kunnen we alleen maar hopen dat dat ook zo blijft, anders kunnen we niet meer genieten van de vele “top speed runs” die op YouTube te vinden zijn!

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.