Komt er een baby G-klasse?

Komt er een baby G-klasse?

2019 Mercedes GLB

In 2014 ging het gerucht de ronde dat Mercedes-Benz een compactere versie van de G-klasse op de markt wilde brengen in 2019. En in 2018 lijkt het erop dat het ook meer is dan alleen maar een gerucht.

In 2014 ging ook het gerucht dat deze mini-boulevardcruiser de type-aanduiding GLB opgespeld zou krijgen en dat de auto zichzelf daarmee boven de GLA zou plaatsen in de productielijn. Na de introductie van de nieuwe G-Klasse, is Mercedes nu op het punt dat de rechten voor de met 200-, 220- en 250-badge bedeelde GLB-varianten vastgelegd zijn.

Deze badge staat waarschijnlijk voor de motoren die ook worden gebruikt in de A-Klasse (en dus CLA & GLA). De motorisatie zou dan beginnen bij de 4-cilinder 2 liter turbo en deze zou dan een vermogen van 156 pk en 250 Nm koppel meekrijgen en laten we hopen dat ook de AMG-motor met 360 pk / 450 Nm een plekje krijgt. Maar er bestaat ook een kans dat de baby-G in Europa een Renault/Nissan-geinspireerde 4 cilinder mee krijgt op benzine of diesel, variërend van 160 tot 300 pk. En die laatste, de 300 pk sterke versie, zou dan weer richting een hybride-aandrijving gaan met de A35 AMG-aandrijving uit de nieuwe A-klasse die eraan komt. Duidelijkheid krijgen we dus nog niet echt.

Maar aangezien er steeds meer concreet wordt rondom de kleinere G, moet dat geen eeuwigheid meer duren. Wij wachten in ieder geval met smart op de hippe G-Klasse die betaalbaar zal zijn voor de middenklasse. De prijs zal namelijk tussen de GLA en de GLC in komen te liggen, dus de vanafprijs zal ergens tussen de €35.000,- en €55.000,- komen te liggen.

2019 Mercedes GLB

2019 Mercedes GLB

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.